exinariuminix.info Kaldırma

 

exinariuminix.info Kaldırma: exinariuminix.info yasal bir reklam hizmetidir. Fakat web tarayıcınız otomatik olarak sürekli buraya yönlendiriliyorsa bir reklam programı bilgisayarınıza kurulmuştur.  Bu yazılım internet tarayıcınıza bir eklenti olarak ya da Windows kayıt defterine girilmiş bir değer olarak ta yüklenmiş olabilir.

Eğer İnternet Explorer, Mozilla Firefox, Safari gibi bir internet tarayıcınıza eklenti olarak yüklenmiş ise bu eklentileri kontrol edip kaldırın.

Eğer bu program sizin Windows’ununuz kayıt defterine “explorer.exe http://exinariuminix.info” gibi bir değer kaydediyor. Böylece bilgisayarınız her açıldığında varsayılan internet tarayıcınızdan bu site otomatik olarak açılıyor.


  1. Kayıt Defterini açmak için “Windows + R + regedit” yazıp entera basınız. Kayıt Defteri Düzenleyicisinden “Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run” altındaki “explorer.exe http://exinariuminix.info” değerini silin.
  2.  Web tarayıcı ayarlarını sıfırlayın.
  3.  Bu kayıt defterine bu değeri giren programı silin. Bu bir malware yazılımdır. Malware programı kaldıran ticari yazılımlar mevcuttur. Malwarebytes bunlardan birisidir ve kişisel kullanım için deneme sürümü ile malware yazılımı bulup silebilirsiniz.  Malwarebytes programını buradan indirebilirsiniz.
  4. Eğer herhangi bir malware silme programı kullanmak istemiyorsanız.  “C:\Windows\System32\Tasks”  altında kendi kullanıcı adınız adıyla bir dosya göreceksiniz. Bu dosyayı silerseniz exinariuminix.info bir daha kendini kayıt defterine yazamayacaktır.


Yukarda benim bilgisayar kullanıcı adım “Bir” olduğu için bu isimde bir dosya bulunmaktadır. Bu dosyayı herhangi bir not editöründe görüntülerseniz “exinariuminix.info” kayıt defteri ekleme komutlarını göreceksiniz. Eğer bu dosyayı silerseniz “exinariuminix.info” Windows kayıt defterine ekleme işlemi olmayacağı için, bilgisayarı tekrar başlattığınızda reklam açılmayacakktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder