Yemekhane Programı

Yemek listesi hazırlama programı

Yemek listesi hazırlama programı; 2008 yılında ilk olarak yemekhane programı adıyla, hastalara yemek verilen bir diyaliz merkezi için geliştirmiştir. Hastalara yemek verilen merkezde yemek ve malzemelerinin, yemek menülerinin kaydı tutulması gerekiyordu. Daha sonra programı bir çok yatılı bölge okulları, özel okullar ve havayolu şirketi gibi yemekhanesi olan kurumlar kullanmaktadır. Yemekhane programı kısaca otomatik yemek listesi hazırlama programı olarak kullanabilirsiniz.

Yemekhane programı, otomatik yemek listesi hazırlama programı olmanın yanında, oluşturulan listedeki malzemelerin maliyetini hesaplayan ve kullanılacak malzemeyi ambardan düşebilen, Excel formatındaki dış veriyi iç veri tabanına yükleyebilen, iş planı yapılabilen bir yazılımdır.




Yemekhane programını ayrıca ambar takip programı olarak da kullanabilirsiniz. Program; Ambar, yemek ve günlük listeler olarak üç bölümden oluşmaktadır.

Neler Yapabilir?

  • Ambar stok kontrolü, malzeme giriş, harcanma, stok durumu takip edebilir.
  • Tedarikçilerinizi kayıt edip, teslim aldığınız malzemeleri takip edebilirsiniz.
  • Yemek hazırlayabilir, yemeklerin maliyetlerini hesaplayabilirsiniz.
  • Günlük listeler oluşturabilir. Üç öğün için maliyet hesabını da yapabilirsiniz.
  • Öğün isimlerini değiştirebilirsiniz.
  • Geçmişe dönük kayıtları veri tabanında tutabilirsiniz.
  • Yemek kalorilerini hesaplayabilir. Kalorileri düzenleyebilirsiniz.

22 Nisan 2008 yılında yayınlanan ilk sürümünden bu yana yazılım sürekli güncelleştirilmektedir. Bu yüzden programı ücretsiz olarak buradan indirip kullanabilirsiniz. Demo sürümü tam sürümün tüm özelliklerini barındırmaktadır. Sadece açıkta kalma süresi sınırı bulunmaktadır. Lisans anahtarı edindiğinizde, bilgisayarınıza daha önce kurduğunuz sürümünü anahtarı girilerek kullanıma devam edebilirsiniz.

Ambar Bölümü, Yeni Stok Tanımlama

  • Öncelikle Ambar bölümüne malzeme girişi yapmak gerekiyor.
  • Ambar bölümüne malzeme girebilmek için de Yeni Stok ve Tedarikçilerin tanımlanması gerekiyor.

  • Stok ve Tedarikçi tanımladıktan sonra, Ambar bölümüne malzeme girişi yapmak gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken bir husus; ambarda aynı isimli tek bir malzeme olabilir. Eğer var olan bir malzemeye ekleme yapacaksanız, eski miktarın üstüne eklemelisiniz!

  • Yemek hazırlamak için; tanımlı yemek yoksa «YENİ YEMEK TANIMLA» butonunu tıklayarak yemek tanımlanır.

Yemek Hazırlama Bölümü

  • Yemek hazırlamak için; tanımlı yemek yoksa «YENİ YEMEK TANIMLA» butonunu tıklayarak yemek tanımlanır.

Günlük Liste Hazırlama

  • Günlük liste hazırlamada öncelikle kişi sayısı girilmelidir. Daha sonra yemek gurubundan yemek seçilerek ilgili öğüne girilmelidir. «GÜNLÜK YEMEK LİSTESİNİ OLUŞTUR» butonuna basılarak «MALZEME STOK KONTROLÜ YAP» ile stok normal ise «GÜNLÜK YEMEK LİSTESİNİ KAYDET» ile tamamlanır. İstenirse kullanılan malzemeler ambardan düşülür.

  • Eğer stokta yeterli olmayan malzeme çıkarsa uyarı verecektir. İşleme devam etmek için öncelikle stoka ilgili malzemeyi eklemeniz gerekmektedir.

Günlük Liste Görüntüleme

  • Hazırlanan Günlük Listeler, «Günlük Liste» bölümünden görülebilir, silinebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder