Free Webcam Viewer

 Free Webcam Viewer; bilgisayarınızdaki web kamerasının görüntüsü yakalayıp, fotoğraf ve video kayıt yapabilen bir yazılımdır.  Free Webcam Viewer; C# programlama dilinde, Microsoft .Net 4.0 platformu ve Aforge kütüphaneleri kullanılarak yazılmıştır. Ayrıca Windows Media Video 9 codec video kaydederken, video kayıtları çok fazla yer tutmasın diye sıkıştırmada kullanılmıştır. Bu yazılım ile;

  1. Web kameranızın görüntüsünü görebilirsiniz,
  2. Görüntü üzerinden fotoğraf çekip kaydedebilirsiniz,
  3. Video görüntüsünü kaydedebilirsiniz.

Free Webcam Viewer hemen indir!

Kurulumu:


Kurulumu tek bir setup programından oluşmaktadır. Setup programı içinde yazılım ihtiyaç duyduğu Microsoft .NET Framework 4 Client Profile ile Windows Media Video 9 VCM yazılımları mevcuttur. Bu iki gerekli programın kurulması için, setup  adımlarını takip ederek tamamlamanız gerekmektedir. Daha sonra Free Webcam Viewer yazılımını kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bilgisayarınıza bağlı yada dizüstü bilgisayarınızda web kamerası bulunmuyorsa, yazılım sizi uyaracaktır.

Kullanımı :


Yazılım setup edildikten sonra, kullanım çok basittir. Webcam butonuna bastığınızda yazılım web kameranızın görüntüsünü göstermeye başlayacaktır. Photo butonuna basarsanız eğer o andaki görüntü fotoğraf olarak size verilir. Dilerseniz çekilen fotoğrafı farklı kaydedebilirsiniz. Free Webcam Viewer yazılım ile web kameranızdan video kaydetmek için, web kameranız çalışır durumdayken “Record” butonuna tıklamanız yeterlidir. 5 dakikalık bir kayıttan sonra oluşturulan video size sunulacaktır.

Video ve resimlerin varsayılan kayıt yeri; yazılımını kurduğunuz dizindeki “files” dizini altına “C:\Program Files\Free WebcamViewer\files” kaydedilmektedir. Dilerseniz kaydettiğiniz videoya başka bir isim vererek tekrar başka kayıt yapabilirsiniz. Görüntü kaydı free versiyonda 5 dakika olarak ayarlanmıştır. Video avi formatında wmv3 codec sıkıştırılmasıyla kaydedilmektedir. Yazılım geliştirilmesi devam etmektedir. Lütfen yenilikler ve güncelleştirmeler için sitemizi takip ediniz.

Free Webcam Viewer hemen indir!

Görüş ve önerileriniz için lütfen bize yazın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder